Odpaľované vanilkové venčeky s malinami - Tajomstvo mojej kuchyne

Odpaľované vanilkové venčeky s malinami

Maspoma

Vodu s maslom a soľou privedieme do varu. Za stáleho miešania zapracujeme obidve múky, dobre rozmiešame, varíme 2 minúty, až kým nám nevznikne hladké lesklé cesto, ktoré  preložíme do robota a miešame plochým nadstavcom, aby  mierne vychladlo. Postupne po jednom zašľaháme celé vajcia. Takto pripraveným cestom naplníme cukrárske vrecko. Na silikónovú podložku alebo papier na pečenie nastriekame krúžky. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 200 °C asi  20 – 25 minút. Upečené necháme vychladnúť.

Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme krém, necháme vychladnúť a opatrne spojíme s vyšľahanou smotanou. Venčeky prekrojíme na polovicu a plníme vanilkovým krémom, na ktorý uložíme maliny. Povrch posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Púchla | Recept z epizódy: 25. 09. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu