Ingrediencie
- na cesto:
- 250 ml vlažnej vody
- 80 g masla
- 110 g polohrubej múky
- 50 g hrubej múky
- 4 celé vajcia
- 1 g soli
- na krém:
- 500 ml mlieka
- 150 g kryštálového cukru
- 60 g vanilkového pudingu
- 350 g šľahačkovej smotany
- +
- maliny
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Odpaľované vanilkové venčeky s malinami

Vodu s maslom a soľou privedieme do varu. Za stáleho miešania zapracujeme obidve múky, dobre rozmiešame, varíme 2 minúty, až kým nám nevznikne hladké lesklé cesto, ktoré preložíme do robota a miešame plochým nadstavcom, aby mierne vychladlo. Postupne po jednom zašľaháme celé vajcia. Takto pripraveným cestom naplníme cukrárske vrecko. Na silikónovú podložku alebo papier na pečenie nastriekame krúžky. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 200 °C asi 20 – 25 minút. Upečené necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme krém, necháme vychladnúť a opatrne spojíme s vyšľahanou smotanou. Venčeky prekrojíme na polovicu a plníme vanilkovým krémom, na ktorý uložíme maliny. Povrch posypeme práškovým cukrom.

Šéfkuchár: Jana Púchla | Recept z epizódy: 25. 09. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 ml vlažnej vody
- 80 g masla
- 110 g polohrubej múky
- 50 g hrubej múky
- 4 celé vajcia
- 1 g soli
- na krém:
- 500 ml mlieka
- 150 g kryštálového cukru
- 60 g vanilkového pudingu
- 350 g šľahačkovej smotany
- +
- maliny
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame