Mrkvová torta s jogurtom - Tajomstvo mojej kuchyne

Mrkvová torta s jogurtom

Maspoma

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po jednom pridávame žĺtky, potom šťavu z pomaranča, mleté vlašské orechy, škoricu, zázvor a nastrúhanú mrkvu.  Múku zmiešame s práškom do pečiva, jemne osolíme a pridáme k zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 50-60 minút.  Koláč necháme vychladnúť.

Jogurt vylejeme do sitka s gázou,  podložíme miskou a uložíme do chladničky aspoň na 24 hodín. Necháme stiecť. Takto pripravíme asi  250 g  hmoty – stečeného jogurtu, ktorý vymiešame s medom.

Hotový vychladnutý koláč potrieme jogurtovou zmesou a môžeme podávať.

Maspoma

Šéfkuchár: Ela Krídlová | Recept z epizódy: 23. 02. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu