Marlenka - Tajomstvo mojej kuchyne

Marlenka

Maspoma

V hrnci na sporáku rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame, povaríme. V inej miske zmiešame múku so sódou bikarbónou a pridáme k zmesi v hrnci. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Keď sa nám masa dokonale spojí, sporák vypneme a keď už zmes nie je vriaca, ale ešte stále teplá, pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie, cesto rozdelíme na 3-4 časti ( naberačkou) a pečieme každý plát osobitne pri 200 stupňoch asi 8 minút.

Konzervy – Salká vložíme do hrnca s vodou a varíme asi 2 – 2,5 hodiny. Potom necháme konzervy zľahka vychladnúť ( kvôli bezpečnosti), otvoríme, vylejeme obsah, pridáme maslo, rozmiešame a necháme vychladnúť. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme kraje. Odrezky odložíme, rozdrobíme v miske a zmiešame s pomletými orechmi.

Pláty zlepíme plnkou, ak chceme môžeme ich pokvapkať aj rumom podľa chuti, vrch rovnako potrieme plnkou a posypeme korpusovo-orechovou drobenkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 12. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.