Ingrediencie
- na korpusy:
- 250 g masla,
- 3 vajcia,
- 300 kryštálového cukru,
- 400 g hladkej múky,
- 2 KL sódy bikarbóny,
- 100 ml mlieka,
- 3 PL medu,
- príp. rum podľa chuti,
- na krém:
- 2 zahustené sladené mlieka (Salko),
- 250 g maslo
- na dokončenie:
- 100 g mletých orechov,
- príp. rum
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Marlenka
V hrnci na sporáku rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame, povaríme. V inej miske zmiešame múku so sódou bikarbónou a pridáme k zmesi v hrnci. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Keď sa nám masa dokonale spojí, sporák vypneme a keď už zmes nie je vriaca, ale ešte stále teplá, pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie, cesto rozdelíme na 3-4 časti ( naberačkou) a pečieme každý plát osobitne pri 200 stupňoch asi 8 minút.
Konzervy – Salká vložíme do hrnca s vodou a varíme asi 2 – 2,5 hodiny. Potom necháme konzervy zľahka vychladnúť ( kvôli bezpečnosti), otvoríme, vylejeme obsah, pridáme maslo, rozmiešame a necháme vychladnúť. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme kraje. Odrezky odložíme, rozdrobíme v miske a zmiešame s pomletými orechmi.
Pláty zlepíme plnkou, ak chceme môžeme ich pokvapkať aj rumom podľa chuti, vrch rovnako potrieme plnkou a posypeme korpusovo-orechovou drobenkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 12. 2013
Ingrediencie
- na korpusy:
- 250 g masla,
- 3 vajcia,
- 300 kryštálového cukru,
- 400 g hladkej múky,
- 2 KL sódy bikarbóny,
- 100 ml mlieka,
- 3 PL medu,
- príp. rum podľa chuti,
- na krém:
- 2 zahustené sladené mlieka (Salko),
- 250 g maslo
- na dokončenie:
- 100 g mletých orechov,
- príp. rum
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame