Maková torta so snehovou čiapočkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Maková torta so snehovou čiapočkou

Maspoma

Všetky prísady na cesto vložíme do misy, premiešame lyžicou a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré natlačíme na dno a po bokoch okrúhlej formy s priemerom 20 cm a necháme v chladničke minimálne pol hodiny stuhnúť.

Na plnku zmiešame mak, rozpustené maslo, cukor, asi 300 ml mlieka, rozšľahané vajce a škrob rozpustený vo zvyšných 50 ml mlieka. Plnku nalejeme na stuhnuté cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 45-50 minút.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Keď sa cesto dopečie, v čistej mise vyšľaháme bielky s cukrom a nanesieme ich na tortu. Vrátime späť do rúry a pečieme ešte asi 10-15 minút, kým sa nezačne sneh z bielkov pekne sfarbovať do hneda. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Počas chladnutia musí plnka riadne stuhnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu