Ingrediencie
- na 15 kusov:
- 2 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g soleného masla
- 1 vanilkový struk
- 1 citrón
- 100 g hladkej pšeničnej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 100 ml brandy
- štipka soli
- na ganáž:
- 200 g horkej čokolády na varenie
- 50 g masla
- 150 ml sladkej smotany
- 1 vanilkový struk
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Madlenky

Do misy rozbijeme vajcia, pridáme cukor, vanilku, maslo, šťavu a kôru z citróna. Premiešame a ručným mixérom vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, troška brandy, soľ a premiešame. Cesto vlejeme do plniaceho vrecúška a nalejeme do foriem. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 8-10 minút. Na ganáž zohrejeme smotanu, pridáme čokoládu, maslo, vanilku, miešame kým sa čokoláda neroztopí a suroviny nespoja.
Upečené namáčame v čokoládovej ganáži a dozdobíme hrubou soľou.

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 06. 11. 2022
Ingrediencie
- na 15 kusov:
- 2 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g soleného masla
- 1 vanilkový struk
- 1 citrón
- 100 g hladkej pšeničnej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 100 ml brandy
- štipka soli
- na ganáž:
- 200 g horkej čokolády na varenie
- 50 g masla
- 150 ml sladkej smotany
- 1 vanilkový struk
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame