Macaroons s pomarančovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Macaroons s pomarančovým krémom

Maspoma

Mandľovú muku a práškový cukor preosejeme. Kryštálový cukor a vodu uvaríme na 118°C. Bielky čiastočne vyšľaháme, pomaly zašľaháme horúcu cukrovú vodu a krátko vychladíme. Pridáme potravinársku farbu, odstavíme a zľahka primiešame zmes práškového cukru a mandľovej múky. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na pripravenú formu, necháme dobre oschnúť a pri teplote 160°C pečieme približne 10-15 min. po vychladnutí naplníme pomarančovým krémom.

Smotanu dáme variť, pridáme maslo, po chvíli odstavíme, pridáme čokoládu a rozpustíme. Vznikne nám hladká čokoládová náplň, ktorú ďalej dochutíme pomarančovým sunquickom a pomarančovým likérom.

Maspoma

Šéfkuchár: Jozefina Zaukolcová | Recept z epizódy: 02. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu