Ingrediencie
- na cesto (približne na 15 kusov):
- 100 g krupicového cukru
- 75 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- 2 bielky
- na krém:
- 250 g masla
- 25 ml mletej zrnkovej kávy
- 25 ml mlieka
- 100 g práškového cukru
- 10-20 g hladkej múky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Laskonky
Z bielkov vyšľaháme v miske sneh, vmiešame cukor a šľaháme vo vodnom kúpeli 10-15 minút, pokiaľ nevznikne veľmi tuhý sneh. Vyberieme a necháme vychladnúť. Opatrne vmiešame orechy a práškový cukor. Silikónovú formu položíme na plech s papierom na pečenie, polovicu cesta nanesieme stierkou do otvorov vo forme a rozotrieme. Formu odstránime. Druhú polovicu nanesieme rovnakým spôsobom na druhý plech. Pečieme pri teplote 110 stupňov Celzia približne 40-50 minút.
4 PL práškového cukru dáme do hrnčeka skaramelizovať, prilejeme mlieko, zrnkovú kávu a privedieme k varu. Prisypeme hladkú múku, uvaríme hustejší puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom a postupne primiešame studený puding.
Upečené laskonky plníme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 02. 2018
Ingrediencie
- na cesto (približne na 15 kusov):
- 100 g krupicového cukru
- 75 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- 2 bielky
- na krém:
- 250 g masla
- 25 ml mletej zrnkovej kávy
- 25 ml mlieka
- 100 g práškového cukru
- 10-20 g hladkej múky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame