Laskonky - Tajomstvo mojej kuchyne

Laskonky

Maspoma

Z bielkov vyšľaháme v miske sneh, vmiešame cukor a šľaháme vo vodnom kúpeli 10-15 minút, pokiaľ nevznikne veľmi tuhý sneh. Vyberieme a necháme vychladnúť. Opatrne vmiešame orechy a práškový cukor. Silikónovú formu položíme na plech s papierom na pečenie, polovicu cesta nanesieme stierkou do otvorov vo forme a rozotrieme. Formu odstránime. Druhú polovicu nanesieme rovnakým spôsobom na druhý plech. Pečieme pri teplote 110 stupňov Celzia približne 40-50 minút.

4 PL práškového cukru dáme do hrnčeka skaramelizovať, prilejeme mlieko, zrnkovú kávu a privedieme k varu. Prisypeme hladkú múku, uvaríme hustejší puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom a postupne primiešame studený puding.

Upečené laskonky plníme  krémom a dáme stuhnúť do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 02. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu