Kupolky s krémom z čaju „matcha“ a vaječným likérom - Tajomstvo mojej kuchyne

Kupolky s krémom z čaju „matcha“ a vaječným likérom

Maspoma

Z bielku a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtok vyšľaháme spolu s olejom. Žĺtok primiešame do snehu a pridávame podľa potreby zmiešanú polohrubú múku, hladkú múku a kakao, aby nám vznikla hustá hmota.

Z tmavej hmoty pomocou mikroténového vrecka nastriekame na papier na pečenie kvetinky.

Z bielkov a 1 PL práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1 PL práškového cukru a 1 PL vody, primiešame k bielkom a pridáme 3 PL polohrubej múky. Cesto vylejeme na vopred nastriekané kvetinky a pomocou stierky jemne rozotrieme. Upečieme.

Do 100 g smotany postupne primiešavame 2 PL práškového cukru, vaječný likér, čaj, roztopenú bielu čokoládu. 4 plátky želatíny si dáme napučať do 3 lyžíc vody. Zo šľahačkovej smotany vyšľaháme šľahačku. Napučanú želatínu zohrejeme ( ale nevaríme ) a roztopíme ju. Pridáme do nej 2 lyžice krému a poriadne premiešame, potom prelejeme naspäť k celému krému a opäť poriadne premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.

Z cesta opatrne odlepíme papier na pečenie a vykrajujeme kolieska o priemere 9 cm. Tie potom vložíme do silikónových formičiek tvaru kupolky. Naplníme krémom a prikryjeme ďalším kolieskom vykrojeným z cesta o priemere 7,5 cm. Necháme stuhnúť v chlade minimálne 2 hodiny. Potom kupolky vyklopíme a ozdobíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Magdaléna Žemlová | Recept z epizódy: 13. 04. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.