Ingrediencie
- na tmavé cesto:
- 1 vajce,
- 1 PL oleja,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 2 PL hladkej múky,
- 1 PL polohrubej múky,
- 1 PL kakaa
- na piškótové cesto:
- 3 vajcia,
- 2 PL práškového cukru,
- 3 PL polohrubej múky,
- 1 PL vody
- na krém:
- 100 g kyslej smotany,
- 125 g šľahačkovej smotany 33%,
- 2 balíčky čaju „matcha“,
- 50 g bielej čokolády,
- 2PL práškového cukru,
- 4plátky želatíny,
- 50ml vaječného likéru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kupolky s krémom z čaju „matcha“ a vaječným likérom
Z bielku a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtok vyšľaháme spolu s olejom. Žĺtok primiešame do snehu a pridávame podľa potreby zmiešanú polohrubú múku, hladkú múku a kakao, aby nám vznikla hustá hmota.
Z tmavej hmoty pomocou mikroténového vrecka nastriekame na papier na pečenie kvetinky.
Z bielkov a 1 PL práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1 PL práškového cukru a 1 PL vody, primiešame k bielkom a pridáme 3 PL polohrubej múky. Cesto vylejeme na vopred nastriekané kvetinky a pomocou stierky jemne rozotrieme. Upečieme.
Do 100 g smotany postupne primiešavame 2 PL práškového cukru, vaječný likér, čaj, roztopenú bielu čokoládu. 4 plátky želatíny si dáme napučať do 3 lyžíc vody. Zo šľahačkovej smotany vyšľaháme šľahačku. Napučanú želatínu zohrejeme ( ale nevaríme ) a roztopíme ju. Pridáme do nej 2 lyžice krému a poriadne premiešame, potom prelejeme naspäť k celému krému a opäť poriadne premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.
Z cesta opatrne odlepíme papier na pečenie a vykrajujeme kolieska o priemere 9 cm. Tie potom vložíme do silikónových formičiek tvaru kupolky. Naplníme krémom a prikryjeme ďalším kolieskom vykrojeným z cesta o priemere 7,5 cm. Necháme stuhnúť v chlade minimálne 2 hodiny. Potom kupolky vyklopíme a ozdobíme.
Šéfkuchár: Magdaléna Žemlová | Recept z epizódy: 13. 04. 2014
Ingrediencie
- na tmavé cesto:
- 1 vajce,
- 1 PL oleja,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 2 PL hladkej múky,
- 1 PL polohrubej múky,
- 1 PL kakaa
- na piškótové cesto:
- 3 vajcia,
- 2 PL práškového cukru,
- 3 PL polohrubej múky,
- 1 PL vody
- na krém:
- 100 g kyslej smotany,
- 125 g šľahačkovej smotany 33%,
- 2 balíčky čaju „matcha“,
- 50 g bielej čokolády,
- 2PL práškového cukru,
- 4plátky želatíny,
- 50ml vaječného likéru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame