Koláč s jahodami a kokosovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Koláč s jahodami a kokosovým krémom

Maspoma

K jahodám pridáme cukor, limetkovú šťavu a kôru, zmiešame a necháme postáť.
Hladkú múku, práškový cukor, vajce, kúsky masla a smotanu spolu zmiesime, zabalíme do fólie a necháme postáť ½ hodiny v chladničke. Potom cesto vyvaľkáme a uložíme na dno tortovej formy aj po jej okrajoch. Na cesto položíme papier na pečenie, zaťažíme suchou fazuľou, aby sa nedvíhalo a pečieme asi 20 minút pri 180 stupňoch. Potom papier s fazuľou odstránime a dopekáme ešte asi15 min. Polovicu kokosového mlieka zohrejeme, pridáme cukor a limetkovú kôru. V druhej polovici rozmiešame Zlatý klas. Vlejeme do teplého mlieka, postupne pridáme maslo, žĺtky a pri nízkej teplote za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vychladnutej zmesi vmiešame kyslú smotanu . Krém nalejeme na korpus a necháme postáť v chladničke. Hotový koláč ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a jahodami.

Maspoma

Šéfkuchár: Zuzana Rudavská | Recept z epizódy: 01. 07. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu