Kokosová vianočka - Tajomstvo mojej kuchyne

Kokosová vianočka

Maspoma

Rozkvas necháme nakysnúť pri izbovej teplote ( asi 5-8 hodín podľa teploty v miestnosti). Musí zdvojnásobiť svoj objem, ale nesmie byť prepadnutý, vtedy  prekysol. Z hotového rozkvasu a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem (asi 8 hodín podľa teploty v miestnosti). Cesto rozdelíme na 5 prameňov a upletieme vianočku. Pletieme z 2×5 prameňov, takže spojíme vždy dva pramene do jedného. Necháme na plechu finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme semienkami a pečieme pri 180°C asi 40 minút, resp. do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Petronela Burianová | Recept z epizódy: 23. 05. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.