Ingrediencie
- na rozkvas:
- 100 g ražného kvásku (pred pečením nakŕmený a nakysnutý na dvojnásobok)
- 100 g vody
- 100 g Penam kváskovanie pšeničná múka hladká
- na cesto:
- hotový rozkvas
- 700 g Penam kváskovanie pšeničná múka hladká
- 50 g kokosovej múky alebo strúhaného kokosu
- 375 g kokosového mlieka
- 50 g kokosového oleja
- 100 g kokosového cukru
- 100-150 g trstinového alebo kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- štipka soli
- vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna
- +
- sezamové semienka
- vajce na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kokosová vianočka
Rozkvas necháme nakysnúť pri izbovej teplote ( asi 5-8 hodín podľa teploty v miestnosti). Musí zdvojnásobiť svoj objem, ale nesmie byť prepadnutý, vtedy prekysol. Z hotového rozkvasu a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem (asi 8 hodín podľa teploty v miestnosti). Cesto rozdelíme na 5 prameňov a upletieme vianočku. Pletieme z 2×5 prameňov, takže spojíme vždy dva pramene do jedného. Necháme na plechu finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme semienkami a pečieme pri 180°C asi 40 minút, resp. do zlatista.
Šéfkuchár: Petronela Burianová | Recept z epizódy: 23. 05. 2021
Ingrediencie
- na rozkvas:
- 100 g ražného kvásku (pred pečením nakŕmený a nakysnutý na dvojnásobok)
- 100 g vody
- 100 g Penam kváskovanie pšeničná múka hladká
- na cesto:
- hotový rozkvas
- 700 g Penam kváskovanie pšeničná múka hladká
- 50 g kokosovej múky alebo strúhaného kokosu
- 375 g kokosového mlieka
- 50 g kokosového oleja
- 100 g kokosového cukru
- 100-150 g trstinového alebo kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- štipka soli
- vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna
- +
- sezamové semienka
- vajce na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame