Kamilin veľkonočný veniec - Tajomstvo mojej kuchyne

Kamilin veľkonočný veniec

Maspoma

Na cesto vo väčšej miske zmiešame mlieko, vajíčka a cukor. Pridáme múku, maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, štipku soli a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré dobre pomúčime a necháme vykysnúť. Na plnku zmiešame pomleté mandle, marcipán, škoricu, med  a prilievame mlieko podľa potreby. Všetko dobre premiešame. Ako plnku môžeme použiť aj orieškovo čokoládový krém. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, plnku rozotrieme na celú plochu a pokvapkáme roztopeným maslom. Cesto zrolujeme, od polovice prerežeme, prepletieme ako korbáč, to isté spravíme z druhej strany a nakoniec stočíme do tvaru venca. Takto pripravený veniec necháme ešte asi 20 minút nakysnúť.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na záver potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme krúpovým cukrom a pomletými pistáciami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 stupňov Celzia približne 30- 40 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu