Ingrediencie
- na cesto:
- 5 vajec
- 100 g práškového cukru
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g masla
- 50 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
- 50 g mandľovej múky
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
- na krém:
- 100 g bielkov
- 200 g kryštálového cukru
- 250 ml šľahačky
- 500 g jahôd
- +
- pusinky a makronky (na dozdobenie)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahodové prekvapenie
Žĺtky oddelíme od bielkov. Do žĺkov pridáme práškový cukor a mixujeme do peny. Postupne pridávame roztopenú čokoládu s maslom, múku zmiešanú s mandľovou múkou, kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Dáme na plech vystlaný mastným papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia cca 10-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vykrajujeme guľatými formičkami krúžky.
Vo vodnom kúpeli zmiešame bielky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Keď má hmota 70 stupňov, vyšľaháme ju do tuha. Po vychladnutí a vyšľahaní zľahka pridávame vyšľahanú šľahačku.
Do formičky po krajoch pomocou cukrárenského vrecka nastriekame krém. Do stredu pridáme rozmixované jahody. Necháme chladiť dve hodiny a dezert z formičky vyberieme a dozdobíme pusinkami a makronkou.
Šéfkuchár: Alžbeta Bartalová | Recept z epizódy: 27. 01. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 5 vajec
- 100 g práškového cukru
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g masla
- 50 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
- 50 g mandľovej múky
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
- na krém:
- 100 g bielkov
- 200 g kryštálového cukru
- 250 ml šľahačky
- 500 g jahôd
- +
- pusinky a makronky (na dozdobenie)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame