Jahodové prekvapenie - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahodové prekvapenie

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielkov. Do žĺkov pridáme práškový cukor a mixujeme do peny. Postupne pridávame roztopenú čokoládu s maslom, múku zmiešanú s mandľovou múkou, kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Dáme na plech vystlaný mastným papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia cca 10-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vykrajujeme guľatými formičkami krúžky.

Vo vodnom kúpeli zmiešame bielky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Keď má hmota 70 stupňov, vyšľaháme ju do tuha. Po vychladnutí a vyšľahaní zľahka pridávame vyšľahanú šľahačku.

Do formičky po krajoch pomocou cukrárenského vrecka nastriekame krém. Do stredu pridáme rozmixované jahody. Necháme chladiť dve hodiny a dezert z formičky vyberieme a dozdobíme pusinkami a makronkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Alžbeta Bartalová | Recept z epizódy: 27. 01. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu