Jablkové mafiny s hrozienkami a orechmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablkové mafiny s hrozienkami a orechmi

Maspoma

Asi na 24 mafín.

V mise zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise vyšľaháme vajcia a cukor do penista. Postupne pridávame olej, vodu a nakoniec med. Obe zmesi zmiešame,  pridáme ošúpané nastrúhané  jablká, hrozienka (vopred namočené v rume) a premiešame.Do formy na pečenie mafín vložíme papierové košíčky a naplníme cestom. Na záver každú mafinku ozdobíme vlašským orechom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C  asi 5 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme asi 30-40 minút, resp. do zlatista. Upečené mafiny necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.

 

Maspoma

Šéfkuchár: Eva Banyová | Recept z epizódy: 06. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu