Jabĺčka pod perinou - Tajomstvo mojej kuchyne

Jabĺčka pod perinou

Maspoma

Jabĺčka umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na polovice a odstránime jadierka. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Potom vyberieme plech z rúry a necháme vychladnúť. Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve polovice a obe vyvaľkáme. Pripravíme si plech na pečenie s vyššími okrajmi, vystelieme ho papierom na pečenie alebo vymastíme olejom. Jednu polovicu vyvaľkaného cesta uložíme na dno plechu a posypeme detskou krupicou. Následne uložíme na cesto kúsky pečených jabĺk tak, aby medzi nimi boli dostatočné rozstupy. Jablká posypeme škoricou a práškovým cukrom, prikryjeme druhou polovicou cesta a medzery medzi nimi jemne pritlačíme, čím vytvoríme kopčeky. Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 20-25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Na šodó necháme vo väčšom hrnci zovrieť vodu, v mise nad ním šľaháme na vzniknutej pare žĺtky s cukrom a vínom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 01. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu