Hruškové tiramisu - Tajomstvo mojej kuchyne

Hruškové tiramisu

Maspoma

Oddelíme bielky od žĺtkov, vyšľaháme zvlášť bielky s 5 PL cukru a žĺtky s 5 PL cukru. Do žĺtkov primiešame kakao, postupne zľahka vmiešame bielkový sneh a nakoniec hladkú múku. Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a pečieme 15-20 minút pri 160 stupňoch. Do vína pridáme klinčeky, cukor, škoricu, vodu a prevaríme. Do toho vložíme ošúpané a nakrájané hrušky a necháme postáť ( ak by boli hrušky tvrdé, môžeme aj trochu povariť). K tvarohu pridáme citr.kôru, práškový cukor a vymiešame.

Plátkovú želatínu rozpustíme podľa návodu , pridáme k tvarohovému krému a na záver vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačku. Upečený korpus vykrojíme na veľkosť formy, uložíme ho na dno, pokvapkáme marinádou z hrušiek, na to vylejeme tvarohový krém, poukladáme scedené hrušky, opäť korpus, krém a hrušky. Odložíme do chladu stuhnúť, minimálne na 5 hodín, najlepšie cez noc. Na stuhnuté tiramisu dáme číru želatínu a ozdobíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu