Hrnčekový vianočný jablčník - Tajomstvo mojej kuchyne

Hrnčekový vianočný jablčník

Maspoma

Jablká ošúpeme, nastrúhame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pomiešame suché prísady. Formu na pečenie vymastíme maslom. Jeden hrnček zo suchej zmesi, ktorú sme  pripravili , vysypeme na dno formy, pokryjeme plátkami jabĺk a znova nasypeme suchú zmes. Zvyčajne vychádzajú tri vrstvy a posledná má byť suchá zmes. Koláč polejeme vriacim mliekom, opatrne popicháme, aby mlieko stieklo až na spodok. Na vrch položíme plátky masla. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Ľubica Čekovská | Recept z epizódy: 21. 12. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.