Ingrediencie
- 300 g ovsených sušienok
- 80 g masla
- 500 g mascarpone
- 200 g jemného tvarohu
- 250g gaštanového pyré
- 1 vanilkový cukor Dr. Oetker
- 150 g kryštálového cukru
- 3 celé vajcia
- 3 žĺtky
- 50 ml rumu
- 10 ks gaštanov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gaštanový cheesecake
Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia a tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Na korpus si podrvíme keksíky a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Hmotu roztlačíme na dno tortovej formy a dáme na chvíľu do chladničky. Vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom. Pridávame mascarpone a vymiešame do hladka. Ďalej pridávame tvaroh, vanilkový cukor, rum a nakoniec aj gaštanové pyré.
Do rúry vložíme misku s vriacou vodou, ktorá nám vo vnútri rúry vytvorí paru.
Vymiešanú plnku vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme asi 60 minút pri teplote 160 stupňov Celzia. Aj keď sa nám cheesecake bude po hodine v strede triasť, rúru vypneme a koláč necháme ešte asi 30 minút v teple. Potom ho vyberieme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky najlepšie tak na 4-6 hodín.
Vychladnutý podávame s nakrájanými gaštanmi, ktoré sme opiekli v skaramelizovanom cukre.
Šéfkuchár: Rastislav Krcho | Recept z epizódy: 24. 09. 2017
Ingrediencie
- 300 g ovsených sušienok
- 80 g masla
- 500 g mascarpone
- 200 g jemného tvarohu
- 250g gaštanového pyré
- 1 vanilkový cukor Dr. Oetker
- 150 g kryštálového cukru
- 3 celé vajcia
- 3 žĺtky
- 50 ml rumu
- 10 ks gaštanov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame