Gaštanový cheesecake - Tajomstvo mojej kuchyne

Gaštanový cheesecake

Maspoma

Postup:  Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia a tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Na korpus si podrvíme keksíky a zmiešame ich so zmäknutým maslom.  Hmotu roztlačíme na dno tortovej formy a dáme na chvíľu do chladničky. Vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom. Pridávame mascarpone a  vymiešame do hladka. Ďalej pridávame tvaroh, vanilkový cukor, rum a nakoniec aj gaštanové pyré.

Do rúry vložíme misku s vriacou vodou, ktorá nám vo vnútri rúry vytvorí paru.

Vymiešanú plnku vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme asi 60 minút pri teplote 160 stupňov Celzia. Aj keď sa nám cheesecake bude po hodine v strede triasť, rúru vypneme a koláč necháme ešte asi 30 minút v teple. Potom ho vyberieme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky najlepšie tak na 4-6 hodín.

Vychladnutý podávame s nakrájanými gaštanmi, ktoré sme opiekli v skaramelizovanom cukre.

Maspoma

Šéfkuchár: Rastislav Krcho | Recept z epizódy: 24. 09. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu