Fritule - Tajomstvo mojej kuchyne

Fritule

Maspoma

Vyšľaháme cukor s vajcami a vanilkou, pridáme rum, jogurt a nakoniec múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Poriadne prešľaháme a necháme oddychovať asi 5 minút. Následne pomocou malej lyžičky stierame cesto prstom do horúceho kokosového oleja, kým sa fritule nezaguľatia a nevyplávajú na povrch.

Kokos opražíme na sucho a vsypeme ho do zohriatej smotany. Pridáme kokosové mlieko, žĺtok, cukor a metličkou miešame do zhustnutia. Fritule obalíme v práškovom cukre, podávame preliate kokosovou omáčkou a dozdobené maracujou.

Maspoma

Šéfkuchár: Razija Trnačevič | Recept z epizódy: 17. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu