Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 8 žĺtkov
- 2 PL rumu
- 1,5 PL práškového cukru
- ¼ prášku do pečiva
- 2 PL sladkej smotany
- štipku soli
- 2000 ml oleja na vysmážanie
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Fánky ze žufánky
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme žĺtky, cukor, smotanu, rum a soľ. Spracujeme cesto a rozdelíme ho na menšie časti, z ktorých vyvaľkáme kruhy. Narežeme zo štyroch strán a tvarujeme kvetinky. V hrnci zohrejeme dva litre oleja. Fánky ponárame v žufanke do horúceho oleja a aby nám nevyplávali, prikryjeme ich sitkom. Hotové fánky posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Mária Ružeková | Recept z epizódy: 10. 02. 2018
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 8 žĺtkov
- 2 PL rumu
- 1,5 PL práškového cukru
- ¼ prášku do pečiva
- 2 PL sladkej smotany
- štipku soli
- 2000 ml oleja na vysmážanie
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame