Creme brulée / pečený v rúre - Tajomstvo mojej kuchyne

Creme brulée / pečený v rúre

Decodom

Smotanu, cukor a vanilkový lusk dáme variť, po chvíľke odoberieme trošku z hmoty do druhej misky a pridáme žĺtky, ktoré premiešame a nalejeme naspäť k zohrievajúcej sa hmote. Takto spolu to privedieme k  85 stupňom, nie viac . Hmota musí byť hladká, lesklá, homogénna .

Pripravenú hmotu nalejeme do sklenených pohárikov, ktoré dáme na plech s vodou a vo vodnom kúpeli pečieme pri teplote 100 stupňov približne pol hodinku .

Zo surovín na tekutý karamel si upálime cukor a keď je pekne rozpustený, zalejeme ho nameranou smotanou a spolu prevaríme .

Zo surovín na linzertovú kocku si pripravíme cesto tým spôsobom, že si všetky suroviny spolu zmiesime, vyváľame na hrúbku asi 0,5 mm a vykrajujeme malé kocky, ktoré dáme na plech a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút .

Suroviny na toffee karamel  – mlieko, vanilkový lusk, cukor a glukózu privedieme do varu a odstavíme. Medzitým upálime 216 g cukru, soľ , 110 g masla , spolu dobre premiešame a pri 90 stupňoch do tejto masy vlejeme uvarenú masu z mlieka . Spolu dobre premiešame a vylejeme na silikónovú podložku, kde to necháme stuhnúť.

Dohotovenie : Vychladnuté upečené creme brulée  zalejeme tekutým karamelom, naaranžujme linzertové kocky a nalámeme toffe karamel.

Decodom

Šéfkuchár: Tomáš Olajoš | Recept z epizódy: 21. 02. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.