Ingrediencie
- 600 g čokolády,
- 300 g čokoládových kukuričných lupienkov,
- 300 g nugátu,
- 2 vajcia,
- 500 ml mlieka,
- 10 g rozpustnej kávy,
- 1 plátok želatíny,
- 100 ml vody,
- 200 g smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládový rez s kávovým frapé
: Nugát rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame s čiastočne nadrvenými lupienkami, hmotu dáme do fólie a pomocou valčeka vyvaľkáme cca 1 cm. Pomocou formy korpus vyrežeme, prebytočnú hmotu natlačíme do formy a necháme vychladiť. Mlieko necháme zovrieť, zalejeme ním 3 našľahané vajcia a pridáme čokoládu. Túto hmotu necháme ½ hod chladnúť a ak čiastočne stuhne nalejeme do formy a chladíme 4-6 hodín. Šľahačku vyšľaháme dotuha a dochutíme ju vychladenou kávou a troškou cukru – podľa svojej chuti.
Do mixéru dáme kávu, cca 1 dcl vody a 1 plátok napučenej želatiny a rozmixujeme. Vznikne nám krémová pena, ktorou doladíme dezert.
Šéfkuchár: Braňo Križan | Recept z epizódy: 06. 04. 2014
Ingrediencie
- 600 g čokolády,
- 300 g čokoládových kukuričných lupienkov,
- 300 g nugátu,
- 2 vajcia,
- 500 ml mlieka,
- 10 g rozpustnej kávy,
- 1 plátok želatíny,
- 100 ml vody,
- 200 g smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame