Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g masla,
- 6 vajec,
- 220 g práškového cukru,
- 2 PL kakaa,
- 60 g hladkej múky,
- 60 g hrubej múky,
- Prášok do pečiva
- na plnku:
- 220 g orechov,
- 150 g práškového cukru,
- rum,
- marhuľová šťava,
- marhuľový džem
- na dozdobenie:
- ovocie,
- vanilková zmrzlina,
- 250 g čokolády,
- 100 g Cery,
- čokoládové pologule ( 2 na 1 porciu)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládové prekvapenie
Maslo vymiešame s maslom na penu, postupne pridávame žĺtky, múku a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme 15 minút pri 200 stupňoch a potom necháme vychladnúť. Na plnku zmiešame orechy, práškový cukor a rum , marhuľovú šťavu. Z cesta vykrojíme kolieska, kt. prekrojíme, potrieme marhuľovým džemom a orechovou plnkou. Na kolieska dáme čokoládovú pologuľu, do nej vanilkovú zmrzlinu a prikryjeme druhou pologuľou. Čokoládu rozpustíme s Cerou nad parou a horúcou čokoládou zalejeme pologule tak, že sa vrch rozpustí.Podávame ozdobené ovocím.
Šéfkuchár: Simona Simanová | Recept z epizódy: 27. 04. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g masla,
- 6 vajec,
- 220 g práškového cukru,
- 2 PL kakaa,
- 60 g hladkej múky,
- 60 g hrubej múky,
- Prášok do pečiva
- na plnku:
- 220 g orechov,
- 150 g práškového cukru,
- rum,
- marhuľová šťava,
- marhuľový džem
- na dozdobenie:
- ovocie,
- vanilková zmrzlina,
- 250 g čokolády,
- 100 g Cery,
- čokoládové pologule ( 2 na 1 porciu)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame