Čokoládové koliesko s hruškami a mätovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládové koliesko s hruškami a mätovou omáčkou

Maspoma

Žĺtky vymiešame do peny s cukrom, pridáme zmäknutý Palmarín a maslo, roztopenú čokoládu, kakao, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec do cesta primiešame sneh z piatich bielkov. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto navrstvíme na plátky nakrájané hrušky a posypeme ich vanilkovým cukrom a škoricou. Hrušky prikryjeme druhou polovicou cesta a pečieme pri teplote 200°C asi 25 minút.

Lístky mäty, cukor a vodu zohrievame, až kým sa cukor neroztopí a lístky nestratia tvar. Sirup privedieme do varu, potom hrniec na 5 minút odstavíme z platne. Po piatich minútach vyberieme mätové listy a vytlačíme ich. Do sirupu vložíme polámanú čokoládu. Zmes pravidelne miešame, až kým nebude tekutá a hladká. Pridáme smotanu a vymiešame hladkú polevu.

Z upečeného plátu vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme džemom, obalíme v posekaných orechoch a podávame s omáčkou z bielej čokolády s mätou.

Maspoma

Šéfkuchár: Martina Boorová | Recept z epizódy: 12. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty