Ingrediencie
- na cesto:
- 5 vajec,
- 125 g Palmarínu,
- 125 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 300 g polohrubej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- 100 g mlieka,
- 50 g kakaa,
- 50 g tmavej čokolády ,
- 800 g hrušiek /4 väčšie kusy/,
- 1 vanilkový cukor,
- 50 g vlašských orechov,
- džem,
- škorica,
- Cera na vymastenie plechu
- na omáčku z bielej čokolády s mätou:
- 150 g mätových lístkov,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 4 PL vody,
- 150 g bielej čokolády,
- 150 g smotany 33%
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládové koliesko s hruškami a mätovou omáčkou
Žĺtky vymiešame do peny s cukrom, pridáme zmäknutý Palmarín a maslo, roztopenú čokoládu, kakao, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec do cesta primiešame sneh z piatich bielkov. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto navrstvíme na plátky nakrájané hrušky a posypeme ich vanilkovým cukrom a škoricou. Hrušky prikryjeme druhou polovicou cesta a pečieme pri teplote 200°C asi 25 minút.
Lístky mäty, cukor a vodu zohrievame, až kým sa cukor neroztopí a lístky nestratia tvar. Sirup privedieme do varu, potom hrniec na 5 minút odstavíme z platne. Po piatich minútach vyberieme mätové listy a vytlačíme ich. Do sirupu vložíme polámanú čokoládu. Zmes pravidelne miešame, až kým nebude tekutá a hladká. Pridáme smotanu a vymiešame hladkú polevu.
Z upečeného plátu vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme džemom, obalíme v posekaných orechoch a podávame s omáčkou z bielej čokolády s mätou.
Šéfkuchár: Martina Boorová | Recept z epizódy: 12. 10. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 5 vajec,
- 125 g Palmarínu,
- 125 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 300 g polohrubej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- 100 g mlieka,
- 50 g kakaa,
- 50 g tmavej čokolády ,
- 800 g hrušiek /4 väčšie kusy/,
- 1 vanilkový cukor,
- 50 g vlašských orechov,
- džem,
- škorica,
- Cera na vymastenie plechu
- na omáčku z bielej čokolády s mätou:
- 150 g mätových lístkov,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 4 PL vody,
- 150 g bielej čokolády,
- 150 g smotany 33%
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame