Ingrediencie
- plech 36 x 26 cm
- na linecké cesto:
- 300 g pšeničnej hladkej múky na krehké pečivo
- 200 g stuženého tuku
- 100 g práškového cukru
- 5 g prášku do pečiva
- 1 vajce
- na piškótové cesto:
- 4 vajcia
- 140 g kryštálového cukru
- 140 g pšeničnej hladkej tortovej múky
- 40 g vody
- 40 g oleja
- 5 g prášku do pečiva
- na plnku:
- 250 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškového cukru
- 60 ml rumu
- trocha mlieka
- +
- ríbezľový džem na potretie
- na polevu:
- 200 g tmavej horkej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
- +
- celé orechy na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Brnianske rezy
V robote vymiešame suroviny na cesto na kompaktnú hmotu. Vložíme do misy, prikryjeme a dáme asi na 15 minút do chladničky. Cesto rozvaľkáme, uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme džemom a plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním surovín. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C asi na 20 minút. Na druhé cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vodu, postupne olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozvaľkáme a uložíme na vrch upečeného koláča. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a dopečieme asi 10-15 minút. V zohriatej smotane necháme roztopiť čokoládu, takto pripravenou polevou polejeme vychladnutý koláč a dozdobíme orechmi.
Šéfkuchár: Miňo Macuľa | Recept z epizódy: 09. 10. 2022
Ingrediencie
- plech 36 x 26 cm
- na linecké cesto:
- 300 g pšeničnej hladkej múky na krehké pečivo
- 200 g stuženého tuku
- 100 g práškového cukru
- 5 g prášku do pečiva
- 1 vajce
- na piškótové cesto:
- 4 vajcia
- 140 g kryštálového cukru
- 140 g pšeničnej hladkej tortovej múky
- 40 g vody
- 40 g oleja
- 5 g prášku do pečiva
- na plnku:
- 250 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškového cukru
- 60 ml rumu
- trocha mlieka
- +
- ríbezľový džem na potretie
- na polevu:
- 200 g tmavej horkej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
- +
- celé orechy na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame