Brnianske rezy - Tajomstvo mojej kuchyne

Brnianske rezy

Maspoma

V robote vymiešame suroviny na cesto na kompaktnú hmotu. Vložíme do misy, prikryjeme a dáme asi na 15 minút do chladničky. Cesto rozvaľkáme, uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech,  potrieme džemom a plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním surovín. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C asi na 20 minút. Na druhé cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vodu, postupne olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozvaľkáme a  uložíme na vrch upečeného koláča. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a dopečieme asi 10-15 minút. V zohriatej smotane necháme roztopiť čokoládu, takto pripravenou polevou polejeme vychladnutý koláč a dozdobíme orechmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Miňo Macuľa | Recept z epizódy: 09. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu