Ingrediencie
- Na koláč:
- na cesto:
- 500 g uvarenej cvikly
- 200 g čokolády
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 25 g kakaového prášku
- 100 g pekanových orechov
- 100 g malín
- na omáčku:
- 300 g mrazeného ovocia
- kúsok celej škorice
- 1 badián
- 2-3 klinčeky
- 2 PL práškového cukru
- 50 ml amaretta
- citrónová kôra
- kúsok čokolády
- +
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zuzkin tajomný koláč
Na koláč:
Cviklu uvaríme do mäkka a dáme do mixéra , rozmixujeme spolu s roztopenou čokoládou a maslom. V miske vyšľaháme vajcia spolu s cukrom do penista a pridáme k čokoládovo -cviklovej zmesi. Nakoniec pridáme múku, kakaový prášok, maliny, nasekané pekanové orechy a dobre premiešame. Vzniknuté cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Suroviny na omáčku vložíme do hrnca, premiešame a zredukujeme. Upečený koláčik prelejeme omáčkou a posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Zuzana Rehák Štefečeková | Recept z epizódy: 31. 10. 2021
Ingrediencie
- Na koláč:
- na cesto:
- 500 g uvarenej cvikly
- 200 g čokolády
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 25 g kakaového prášku
- 100 g pekanových orechov
- 100 g malín
- na omáčku:
- 300 g mrazeného ovocia
- kúsok celej škorice
- 1 badián
- 2-3 klinčeky
- 2 PL práškového cukru
- 50 ml amaretta
- citrónová kôra
- kúsok čokolády
- +
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame