Žerbó rezy - Tajomstvo mojej kuchyne

Žerbó rezy

Maspoma

Suroviny na štartér zmiešame v miske, prikryjeme a necháme nakvasiť asi 12 hodín. Do štartéra pridáme preosiate múky, vajce, mäkké maslo, práškový cukor, soľ a najlepšie ručne vypracujeme mastnejšie cesto, ktoré necháme 2 hodiny odpočívať pri izbovej teplote. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, z ktorých na pomúčenej doske vyvaľkáme 3 rovnaké pláty. Na plech s papierom na pečenie položíme jeden plát, ktorý potrieme džemom a posypeme pomletými orechmi zmiešanými s cukrom. Položíme ďalší plát, postup zopakujeme a na vrch položíme posledný plát, ktorý už nepotierame. Vložíme do rúry vyhriatej na 190° Celzia a pečieme asi 40 minút, resp. do zlatista.

V malom hrnci zohrejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Ďalej pridáme cukor a pre lepší lesk maslo. Ešte teplý koláč polejeme polevou, dozdobíme strúhaným kokosom, mandľovými lupienkami a necháme vychladnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Natália Žúreková | Recept z epizódy: 04. 12. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu