Ženský rozmar - Tajomstvo mojej kuchyne

Ženský rozmar

Postup:  Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, v mlieku rozmiešané droždie a zamiesime cesto. Vypracované cesto vyvaľkáme a položíme na slabo vymastený plech (alebo na plech s papierom na pečenie), kde ho necháme kysnúť približne  15 minút. Na sneh si vyšľaháme 4 bielky, ktoré zmiešame s 200 g práškového cukru a môžeme pridať aj jeden vanilkový cukor. Vykysnuté cesto natrieme ríbezľovou marmeládou , príp. lekvárom zmiešaným so škoricou, prikryjeme snehom a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými orechmi, príp. mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 15-20 minút.

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 11. 2016

Pridajte komentár k receptu