Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 130 g masla
- 20 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- štipka soli
- 6 PL mlieka
- 30 g droždia
- ríbezľová marmeláda (príp. slivkový lekvár)
- 50 g mletých vlašských orechov (príp. mandlí)
- Škorica
- na sneh:
- 4 bielky
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ženský rozmar
Postup: Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, v mlieku rozmiešané droždie a zamiesime cesto. Vypracované cesto vyvaľkáme a položíme na slabo vymastený plech (alebo na plech s papierom na pečenie), kde ho necháme kysnúť približne 15 minút. Na sneh si vyšľaháme 4 bielky, ktoré zmiešame s 200 g práškového cukru a môžeme pridať aj jeden vanilkový cukor. Vykysnuté cesto natrieme ríbezľovou marmeládou , príp. lekvárom zmiešaným so škoricou, prikryjeme snehom a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými orechmi, príp. mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 15-20 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 11. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 130 g masla
- 20 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- štipka soli
- 6 PL mlieka
- 30 g droždia
- ríbezľová marmeláda (príp. slivkový lekvár)
- 50 g mletých vlašských orechov (príp. mandlí)
- Škorica
- na sneh:
- 4 bielky
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame