Zdravá lievancová tortička - Tajomstvo mojej kuchyne

Zdravá lievancová tortička

Maspoma

V mixéri rozmixujeme banán, obidve múky, vodu, cukor, 1 PL oleja a soľ, vznikne husté cesto. V panvici rozpálime zvyšný olej a upražíme lievance. Opekáme z každej strany dozlatista asi minútu.
Ďalej si pripravíme Omega 3 jogurt, ktorý použijeme ako polevu: všetky suroviny lyžicou dobre premiešame v malej miske alebo použijeme mixér.
Z hotových lievancov vytvárame tortičky. Prvý lievanec natrieme gaštanovou nátierkou a posypeme nasekanými orechmi. Priložíme druhý, ktorý potrieme džemom, potom tretí s orieškovo-čokoládovou nátierkou, na ktorú poukladáme na kolieska nakrájaný banán. Na vrch uložíme štvrtý lievanec, ktorý polejeme jogurtovou polevou a ozdobíme ovocím. Na záver môžeme lievance poliať javorovým sirupom a posypať škoricou.

Maspoma

Šéfkuchár: MUDr. Igor Bukovský | Recept z epizódy: 01. 10. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu