Ingrediencie
- Na lievance:
- 2 banány
- 2 šálky múky z ovsených vločiek ( ovsené vločky pomleté najemno)
- 1/2 šálky mandľovej múky (mandle pomleté najemno)
- 2 šálky vody
- 2 ČL trstinového cukru
- 4 PL repkového oleja
- štipka soli
- Na plnku:
- gaštanová nátierka
- orieškovo-čokoládová nátierka
- slivkový džem, alebo čučoriedkový džem
- 1 banán
- 1 PL vlašských orechov
- 1 šálka bobuľového ovocia
- Na Omega 3 jogurt:
- 150 g bieleho nízkotučného bezlaktózového jogurtu gréckeho typu
- 2 ČL javorového sirupu
- 1-2 PL ľanového oleja
- 1/4 ČL škorice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zdravá lievancová tortička
V mixéri rozmixujeme banán, obidve múky, vodu, cukor, 1 PL oleja a soľ, vznikne husté cesto. V panvici rozpálime zvyšný olej a upražíme lievance. Opekáme z každej strany dozlatista asi minútu.
Ďalej si pripravíme Omega 3 jogurt, ktorý použijeme ako polevu: všetky suroviny lyžicou dobre premiešame v malej miske alebo použijeme mixér.
Z hotových lievancov vytvárame tortičky. Prvý lievanec natrieme gaštanovou nátierkou a posypeme nasekanými orechmi. Priložíme druhý, ktorý potrieme džemom, potom tretí s orieškovo-čokoládovou nátierkou, na ktorú poukladáme na kolieska nakrájaný banán. Na vrch uložíme štvrtý lievanec, ktorý polejeme jogurtovou polevou a ozdobíme ovocím. Na záver môžeme lievance poliať javorovým sirupom a posypať škoricou.
Šéfkuchár: MUDr. Igor Bukovský | Recept z epizódy: 01. 10. 2017
Ingrediencie
- Na lievance:
- 2 banány
- 2 šálky múky z ovsených vločiek ( ovsené vločky pomleté najemno)
- 1/2 šálky mandľovej múky (mandle pomleté najemno)
- 2 šálky vody
- 2 ČL trstinového cukru
- 4 PL repkového oleja
- štipka soli
- Na plnku:
- gaštanová nátierka
- orieškovo-čokoládová nátierka
- slivkový džem, alebo čučoriedkový džem
- 1 banán
- 1 PL vlašských orechov
- 1 šálka bobuľového ovocia
- Na Omega 3 jogurt:
- 150 g bieleho nízkotučného bezlaktózového jogurtu gréckeho typu
- 2 ČL javorového sirupu
- 1-2 PL ľanového oleja
- 1/4 ČL škorice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame