Višňový koláč Gizky Oňovej a jej dcéry Marty - Tajomstvo mojej kuchyne

Višňový koláč Gizky Oňovej a jej dcéry Marty

Maspoma

Z múky, stuženého tuku, vajec, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a smotany vypracujeme vláčne cesto. Odoberieme z neho 1/4 a dáme do chladničky. Plech vyložíme papierom na pečenie a zvyšok cesta naň rovnomerne roztlačíme prstami. Na cesto poukladáme vykôstkované višne. Do višňovej šťavy pridáme džem a Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý potom rovnomerne nalejeme na cesto. Z chladničky vyberieme odložené cesto a zmiešame ho s nahrubo pomletými orechmi. Túto zmes nastrúhame na vrch koláča. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a po úplnom vychladnutí ho nakrájame na menšie kocky.

Poznámka: Namiesto višňového kompótu a džemu môžeme použiť aj čerešňový alebo marhuľový kompót.

Maspoma

Šéfkuchár: Gizka Oňová | Recept z epizódy: 09. 05. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu