Ingrediencie
- na cesto:
- 375 g polohrubej múky
- 200 ml mlieka
- 15 g droždia
- 100 g tuku Palmarin
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- štipka soli
- na makovú plnku:
- 100 g mletého maku
- 75 ml mlieka
- 50 g práškového cukru
- 5 g masla
- na orechovú plnku:
- 110 g orechov
- 75 ml mlieka
- 50 g práškového cukru
- 2 KL vanilínového cukru
- citrónová kôra
- +
- žĺtok na potretie cesta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Vianočné bajgle

Do misy dáme múku, cukor, rozdrobené droždie a teplé mlieko, necháme postáť približne 10 minút, potom pridáme žĺtky, tuk, soľ a vypracujeme cesto.
Na makovú plnku do horúceho mlieka pridáme maslo, cukor a pomletý mak a riadne premiešame. Na orechovú plnku k horúcemu mlieku prisypeme mleté orechy, cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru a premiešame.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Cesto rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme, pláty potrieme makovou a orechovou plnkou, zrolujeme, potrieme žĺtkom, uložíme na plech a necháme asi 5 minút postáť. Pečieme v rúre vyhriatej na 160-180 stupňov Celzia približne 40-45 minút.

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 12. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 375 g polohrubej múky
- 200 ml mlieka
- 15 g droždia
- 100 g tuku Palmarin
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- štipka soli
- na makovú plnku:
- 100 g mletého maku
- 75 ml mlieka
- 50 g práškového cukru
- 5 g masla
- na orechovú plnku:
- 110 g orechov
- 75 ml mlieka
- 50 g práškového cukru
- 2 KL vanilínového cukru
- citrónová kôra
- +
- žĺtok na potretie cesta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame