Vianočné bajgle - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočné bajgle

Maspoma

Do misy dáme múku, cukor, rozdrobené droždie a teplé mlieko, necháme postáť približne 10 minút, potom pridáme žĺtky, tuk, soľ a vypracujeme cesto.

Na makovú plnku do horúceho mlieka pridáme maslo, cukor a pomletý mak a riadne premiešame. Na orechovú plnku k horúcemu mlieku prisypeme mleté orechy, cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru a premiešame.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Cesto rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme, pláty  potrieme makovou a orechovou plnkou, zrolujeme, potrieme žĺtkom, uložíme na plech a necháme asi 5 minút postáť. Pečieme v rúre vyhriatej na 160-180 stupňov Celzia približne 40-45 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu