Trdelník bez trdla Márie Žuškovej a Eleny Procházkovej - Tajomstvo mojej kuchyne

Trdelník bez trdla Márie Žuškovej a Eleny Procházkovej

Decodom

Z vymenovaných surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm natrieme vajíčkom, posypeme nasekanými orechmi, ktoré sme zmiešali s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Zmes jemne zatlačíme do cesta. Nakrájame na pásiky 2,5 – 3cm a ukladáme na olejom potretú formu srnčieho chrbta, opačne otočenú, na 1 formu vyjde asi 5 ks, musia byť medzery (jedno rebro srnčieho chrbta voľné) pečieme pri teplote 180 stupňov asi 13 min. Vyberieme a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Decodom

Šéfkuchár: Elena Procházková | Recept z epizódy: 06. 12. 2009

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.