Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky špeciál,
- 1 droždie,
- 2 vajcia,
- 2 dl oleja,
- soľ,
- vanilkový cukor,
- 3 PL práškového cukru,
- 200 ml kyslej smotany,
- 0,5 l mlieka na zamiesenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Trdelník bez trdla Márie Žuškovej a Eleny Procházkovej
Z vymenovaných surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm natrieme vajíčkom, posypeme nasekanými orechmi, ktoré sme zmiešali s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Zmes jemne zatlačíme do cesta. Nakrájame na pásiky 2,5 – 3cm a ukladáme na olejom potretú formu srnčieho chrbta, opačne otočenú, na 1 formu vyjde asi 5 ks, musia byť medzery (jedno rebro srnčieho chrbta voľné) pečieme pri teplote 180 stupňov asi 13 min. Vyberieme a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Šéfkuchár: Elena Procházková | Recept z epizódy: 06. 12. 2009
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky špeciál,
- 1 droždie,
- 2 vajcia,
- 2 dl oleja,
- soľ,
- vanilkový cukor,
- 3 PL práškového cukru,
- 200 ml kyslej smotany,
- 0,5 l mlieka na zamiesenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame