Tečúci kakaovník - Tajomstvo mojej kuchyne

Tečúci kakaovník

Maspoma

Približne do 100 ml vlažného mlieka dáme droždie s trochou cukru a necháme vykysnúť. Do múky pridáme prášok do pečiva , 2 vanilínové cukry, olej, štipku soli, 2 žĺtky a vykysnutý kvások . Podľa potreby dolievame mlieko a cesto miesime tak dlho, pokým sa prestane lepiť. Hotové cesto necháme kysnúť cca 45 min. Potom ho rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme.
Na plnku zmiešame maslo s dvomi vanilínovými cukrami, pridáme 200 g kryštálového cukru a 200 g kakaa. Touto zmesou naplníme vyvaľkané a vykysnuté cesto. Zrolujeme, potrieme žĺtkom a pečieme pri 180 stupňoch asi 40-50 min.
Podávame s marhuľovým pyré a šľahačkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Karolina Csokova | Recept z epizódy: 29. 09. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu