Slivkový koláč s vanilkovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Slivkový koláč s vanilkovým krémom

Decodom

Postup: Múku, cukor, vanilkový cukor, soľ, kypriaci prášok , zmäknuté maslo a vajcia zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Tortovú formu (26cm) vymastíme maslom, prvú polovicu cesta vyvaľkáme a rozprestrieme na dno, z druhej polovice vytvarujeme pás, ktorý uložíme k okrajom a vytiahneme až cez okraj formy. Umyté, odkôstkované a rozpolené slivky uložíme na cesto a necháme chvíľu odpočívať. Na náplň rozšľaháme žĺtky, múku a pudingový prášok so 4 PL mlieka. Zvyšné mlieko zmiešame so smotanou, maslom, cukrom a pomaly privedieme k varu, do tohto potom vlejeme zmes s pudingovým práškom a varíme do zhustnutia. Pudingovým krémom opatrne zalejeme slivky. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia asi 1 hodinu. Koláč môžeme podávať teplý, ale najlepší je na druhý deň.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu