Sedmohradské koláče s čerešňami - Tajomstvo mojej kuchyne

Sedmohradské koláče s čerešňami

Maspoma

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a 1 PL kryštálového cukru. Necháme asi 10 minút postáť, aby kvások nakysol. Do preosiatej múky dáme 2 PL kryštálového cukru, masť, soľ, žĺtok a nakoniec kvások. Vymiesime hladké nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou alebo fóliou a necháme 30-60 minút vykysnúť. Z cesta vytvarujeme 12 guliek, ktoré necháme (prikryté) ešte 10-15 minút podkysnúť.

V mise zmiešame suroviny na tvarohovú plnku. Podkysnuté koláčiky uložíme na plech s papierom na pečenie. Stlačíme dlaňou, do stredu vtlačíme pohár tak, aby sa vytvorila priehlbina a okraje vystúpili vyššie. Do stredu koláčikov dáme plnku, na ňu poukladáme čerešne a okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme ešte krátko podkysnúť. Pečieme v rúre (teplovzdušný program) vyhriatej na 160°C asi 20-25 minút, resp. kým sa okraje nesfarbia do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Michaela Smolová | Recept z epizódy: 19. 06. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu