Sa Panada (Sardínsky koláč) - Tajomstvo mojej kuchyne

Sa Panada (Sardínsky koláč)

Decodom

Zajaca naporcujeme a poukladáme do misy medzi surové nakrájané zemiaky. Pridáme sušené paradajky, strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, olivový olej a všetko premiešame najlepšie rukami. Uložíme do chladničky a necháme chvíľku postáť.

Zatiaľ zmiešame všetky suroviny na cesto a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút postáť. Potom cesto rozdelíme  a väčšiu, časť asi 80%, rozvaľkáme a natlačíme na dno a boky vymastenej okrúhlej formy. Pridáme plnku, ktorú ešte pokvapkáme olivovým olejom. Zvyšok tiež rozvaľkáme a položíme na vrch ako vrchnák. Obidve cestá spojíme tak, aby sme koláč poriadne uzatvorili. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 60 minút.

Decodom

Šéfkuchár: Andrea Ena | Recept z epizódy: 27. 10. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.