Ryžový nákyp s ovocno-medovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryžový nákyp s ovocno-medovou omáčkou

Ryžu uvaríme v mlieku, vode, s vanilkou a štipkou soli a necháme vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru, pridáme roztopené maslo a vanilku. Ďalej pridáme tvaroh, scedené hrozienka, citrónovú kôru a ešte teplu ryžu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha a postupne pridávame 20-30 g cukru. Bielky zľahka vmiešame do ryže. Formu na pečenie vytrieme maslom. Do formy vylejeme časť ryže a na vrch poukladáme nakrájané ovocie. Do formy vylejeme zvyšok ryže a dáme piecť do vodného kúpeľa na 170 stupňov Celzia na 50 minút (pokiaľ nožík zasunutý do stredu nákypu nie je čistý, alebo vnútorná teplota v strede nákypu nebude 71 stupňov Celzia). Na omáčku si do krémova pomixujeme ovocie s citrónovou šťavou a medom. Prepasírujeme. Porciu ryžového nákypu podávame s omáčkou a nakrájaným ovocím.

Šéfkuchár: Ľuboš Mego | Recept z epizódy: 10. 09. 2017

Pridajte komentár k receptu