Prekladanec - Tajomstvo mojej kuchyne

Prekladanec

Maspoma

Orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a premiešame. Tvaroh zmiešame s citrónovou kôrou a cukrom. Mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, škoricu a zmiešame. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a potrieme lekvárom. Na štvrtinu cesta dáme orechovú plnku a aj s cestom preložíme. Na preložené cesto natrieme tvarohovú plnku a opäť preložíme, natrieme makovú plnku a zabalíme do zvyšku cesta. Koláč preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a urobíme zopár zárezov. Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov a dopečieme 10 až 15 minút

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu