Pomarančovo - mandľový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Pomarančovo – mandľový koláč

Maspoma

Dva celé ošúpané pomaranče varíme na miernom ohni približne hodinu, resp. až kým budú mäkké. Necháme vychladnúť, nakrájame na drobné kúsky a rozmixujeme. V hlbšej mise rozmixujeme maslo (izbovej teploty) spolu s cukrom. Pridáme vajcia a opäť mixujeme do hladkej peny. Na záver prisypeme mandľovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a rozmixované pomaranče. Všetko dobre premiešame. Rúru predhrejeme na 160°C. Plech s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme približne 45 minút. Upečený koláč vyberieme po 5 minútach z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

Do hrnca s hrubým dnom nasypeme cukor, zalejeme vodou, pomarančovou  šťavou a varíme, pokiaľ nezhustne. Pomaranč nakrájame na plátky rovnakej hrúbky, vložíme do vriaceho sirupu a varíme asi 15 minút. Uvarené skaramelizujeme na masle. Vychladnutý koláč potrieme sirupom a na vrch poukladáme karamelizované plátky. Na záver koláč posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Peter Varga | Recept z epizódy: 08. 12. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty