Pomarančovo-mandľový koláč z Mallorky - Tajomstvo mojej kuchyne

Pomarančovo-mandľový koláč z Mallorky

Maspoma

Tortovú formu nahrubo vymažeme maslom a nahrubo vysypeme cukrom. Na dno poukladáme kolieska zo štyroch olúpaných pomarančov. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme mäkké maslo, šťavu z jedného pomaranča a opäť premiešame. Múku premiešame s mandľami, kypriacim práškom, nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča a vmiešame do zmesi zo žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý na záver zamiešame opatrne do cesta. Cesto vylejeme do formy vystlanej pomarančmi a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 30 minút, potom teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a dopekáme približne 10 minút. Môžeme skúsiť špáradlom, či je cesto upečené. Koláč necháme na mriežke asi päť minút vychladnúť, odstránime tortovú obruč a ďalej necháme chladnúť, aby nebola spodná časť formy horúca. Potom preklopíme koláč na podnos a opatrne odlepíme spodok formy od pomarančov. Môžeme dozdobiť šľahačkou. Nakoniec koláč posypeme cukrom a oflambujeme.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 10. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu