Ovocný koláč k vínu - Tajomstvo mojej kuchyne

Ovocný koláč k vínu

Maspoma

Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Kakao zmiešame s múkou, s práškom do pečiva a Solamylom. Zmiešame so žĺtkami a ručne jemne primiešame sneh. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 175 stupňoch asi 35 min.

Upečené cesto prekrojíme na 3 časti. Prvý plát pokvapkáme ružovým vínom a ukladáme naň striedavo nakrájané jahody a ananás. Potrieme šľahačkou, ktorú sme vyšľahali so Smetafixom, položíme druhý plát a postup opakujeme. Celý koláč potom potrieme šľahačkou a posypeme postrúhanou čokoládou.

Maspoma

Šéfkuchár: Jaroslava Pátková | Recept z epizódy: 26. 05. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu