Osie hniezda - Tajomstvo mojej kuchyne

Osie hniezda

Maspoma

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások, vypracujeme cesto a necháme kysnúť asi 30 minút.

Maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté orechy. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme ho maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Po 15 minútach pečenia pri teplote 180 stupňov Celzia, zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a to opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 minút dopiecť a za tepla vyklopíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu