Ingrediencie
- plech 40 x 30 cm
- na cesto:
- 6 vajec
- 300 g práškového cukru
- 200 g mletých vlašských orechov
- 3 PL strúhanky
- 1 prášok do pečiva
- na krém:
- 3 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 3 PL kakaa
- 300 g masla
- +
- 3 tortové oblátky
- 1 biela čokoláda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechový koláč s parížskym krémom
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme spolu s cukrom do penista. Postupne pridáme orechy, strúhanku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame. Nakoniec už len zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech nasucho vyložíme tortovými oblátkami a zalejeme ich cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20-30 minút. Vo vodnom kúpeli (teplota nesmie presiahnuť 82° C) vyšľaháme celé vajcia, cukor a kakao do požadovanej hustoty na krém. Necháme vychladnúť a pomaly vmixujeme maslo izbovej teploty. Upečený a vychladnutý koláč potrieme krémom a ozdobíme hoblinkami z nastrúhanej bielej čokolády.
Šéfkuchár: Zdenka Studenková | Recept z epizódy: 27. 03. 2022
Ingrediencie
- plech 40 x 30 cm
- na cesto:
- 6 vajec
- 300 g práškového cukru
- 200 g mletých vlašských orechov
- 3 PL strúhanky
- 1 prášok do pečiva
- na krém:
- 3 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 3 PL kakaa
- 300 g masla
- +
- 3 tortové oblátky
- 1 biela čokoláda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame