Orechový koláč s parížskym krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Orechový koláč s parížskym krémom

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme spolu s cukrom do penista. Postupne pridáme orechy, strúhanku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame. Nakoniec už len zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech nasucho vyložíme tortovými oblátkami a zalejeme ich cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20-30 minút. Vo vodnom kúpeli (teplota nesmie presiahnuť 82° C) vyšľaháme celé vajcia,  cukor a kakao do požadovanej hustoty  na krém. Necháme vychladnúť a pomaly vmixujeme maslo izbovej teploty. Upečený a vychladnutý koláč potrieme krémom a ozdobíme hoblinkami z nastrúhanej bielej čokolády.

Maspoma

Šéfkuchár: Zdenka Studenková | Recept z epizódy: 27. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu