Orechové pochúťky - Tajomstvo mojej kuchyne

Orechové pochúťky

Maspoma

Cukor s vodou uvaríme na sirup pre teplote 116 stupňov. Sirup vlejeme do orechov a do vychladnutej zmesi pridáme bielok.  Z orechového cesta vytvoríme 3 druhy  koláčikov:

Košíčky plnené parížskym krémom. V smotane rozpustíme cukor a kakao. Necháme vychladnúť najlepšie cez noc v chladničke. Potom vyšľaháme a plníme  košíčky z orechového cesta.

Gaštanová roláda. Gaštanové pyré  zmiešame s kávovou pastou, maslom a rumom. Z orechového cesta vytvoríme plát, natrieme gaštanovou plnkou a zrolujeme.

Lekvárové rožteky. Z orechového cesta tvarujeme rožteky , ktoré plníme lekvárom.

Maspoma

Šéfkuchár: Viera Hýllová | Recept z epizódy: 07. 12. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu