Nepečená jablková torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Nepečená jablková torta

Maspoma

Jabĺčka ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Šupky uvaríme vo vode, precedíme a vývar necháme chvíľku vychladnúť. Jablká vložíme do hrnca, zalejeme asi 250 ml vody, pridáme kryštálový cukor a podusíme. Pudingové prášky poriadne rozmiešame v 200 ml vody, zmesou polejeme udusené jablká a varíme do zhustnutia.

Do šťavy zo šupiek pridáme rum a postupne namáčame piškóty. Takto pripravené ukladáme na dno tortovej formy. Prvú vrstvu piškót zalejeme jablkovou zmesou a postup ešte raz zopakujeme. Nakoniec na jablkovú hmotu naukladáme poslednú vrstvu piškót. Tortu necháme asi 5 hodín vychladnúť.

Maslo roztopíme nad parou, pridáme práškový cukor, kakao, škrobovú múčku a mlieko. Vymiešame do hladka. Na záver vychladnutú tortu polejeme polevou.

Maspoma

Šéfkuchár: Elena Tibenská | Recept z epizódy: 01. 12. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu