Mramorový tvarohový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Mramorový tvarohový koláč

Maspoma

Obidve múky zmiešame, pridáme maslo nakrájané na kúsky, celé vajce a vypracujeme tuhé nelepivé cesto, do ktorého môžeme podľa potreby pridať studenú vodu. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 10-15 minút do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, vystelieme ním dno plechu na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so smotanou, postupne po jednom zašľaháme vajcia, vanilkový a krupicový cukor. Polovicu plnky dáme do misy a zmiešame ju s mierne vychladnutou no stále tekutou čokoládou. Na predpečený korpus dáme do stredu 2 lyžice bielej plnky, presne do stredu masy zasa 2 lyžice tmavej…takto opakujeme pokiaľ neminieme všetok obsah oboch plniek. Jednotlivé vrstvy sa pod ťarchou vrchných vrstiev pomaly roztekajú po celej ploche predpečeného korpusu. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 35-40 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 01. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu