Mandarínkovo-čokoládový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Mandarínkovo-čokoládový koláč

Maspoma

Postup: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200g čokolády, odstavíme, vmiešame maslo a pomaly za stáleho miešania pridáme žĺtky, ďalej prisypeme kakao a prášok do pečiva. Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh a jemne vmiešame do zmesi. Vlejeme do formy na pečenie s rozmerom 34X27X5cm, vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme približne 15 minút. Rúru neotvárame. Po upečení necháme vychladnúť korpus, urobíme doň dierky a nožíkom rozotrieme zmes – jogurt s roztopenou čokoládou (50 g).Pokiaľ nám koláč trochu stuhne, urobíme plnku. Do uzatváracej nádoby dáme smotanu, celé kompóty, cukor a puding Créme Olé. Uzavrieme nádobu a trasieme, až kým zmes nestuhne.Potom ju rozotrieme na pripravený korpus a vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Hrnková | Recept z epizódy: 04. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu