Malinová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Malinová torta

Maspoma

Bielky oddelíme od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli a na najvyššom stupni šľaháme do tuhej peny. Postupne do nej zašľaháme asi na trikrát cukor. Hmota musí byť dobre vyšľahaná a pevná. Do takto pripravenej hmoty pri malých otáčkach pomaly primiešame olej a žĺtky . Múku premiešame s kakaom a spolu preosejeme do pripravenej masy, zľahka premiešame a nalejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme pri teplote 150 stupňov približne 40 minút.

Z čerstvých malín a 50 g cukru si uvaríme malinové pyré, ktorým  budeme potierať korpus a aj ochutíme krém.

V nádobe zohrejeme v mikrovlnnej rúre  alebo vo vodnom kúpeli bielu čokoládu. Ak je dobre a na hladko rozpustená, pridáme do nej 200 g malinového pyré a spolu premiešame na hladkú hmotu. V druhej nádobe vyšľaháme živočíšnu smotanu a mascarpone do hladkej hustej masy. Do takto pripravenej smotanovej hmoty pridáme pripravenú hmotu z bielej čokolády a malín a spolu zľahka premiešame.

Upečený čokoládový korpus prerežeme a natrieme malinovým pyré, môžeme na korpus poukladať aj čerstvé maliny. Na takto pripravený korpus , ktorý sme vložili naspäť do formy navrstvíme smotanovo malinový krém a necháme v chlade stuhnúť – najlepšie do druhého dňa.

Po stuhnutí  tortu vyberieme z tortového rámu a dokončíme podľa vlastnej fantázie.

Maspoma

Šéfkuchár: Malinová torta | Recept z epizódy: 21. 02. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu