Makronky - Tajomstvo mojej kuchyne

Makronky

Maspoma

Pusinky : Z vody a cukru uvaríme sirup.  Bielky vyšľaháme dotuha spolu s vychladnutým sirupom. Zmiešame múku, práškovým cukor, 1 bielok  a pridáme k snehu. Cesto rozdelíme na 5 častí, ktoré farbíme gélovými farbami. Pomocou vrecka nastriekame na silikónovú formu pusinky, necháme ich postáť  20 minút a potom pečieme pri 160 stupňoch asi 10 minút. Hotové necháme vychladnúť na silikónovej podložke.

Krém zo slaného karamelu: Rozpustíme 120 g cukru na karamel, pridáme 30 g masla a sladkú smotanu. Podľa chuti dosolíme. Necháme úplne vychladnúť a potom zašľaháme 120 g masla.

Plnky z mascarpone: Mascarone vymiešame s cukrom, pridáme  asi 1  PL želatínového stužovača.  Zmes rozdelíme na 4 časti – do prvej primiešame citrónovú kôru a šťavu, do druhej malinový lekvár, do tretej pomarančovú šťavu a oranžovú potravinársku farbu, do štvrtej kakao.

Hotové  a vychladnuté makronky   plníme  farebnými krémami a spájame.

Maspoma

Šéfkuchár: Martina Matt | Recept z epizódy: 14. 12. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu