Ingrediencie
- 200 g mandľovej múky
- 200 g práškového cukru
- 200 g kryštálového cukru
- 50 ml vody
- 3 bielky
- gélové farby
- na plnku:
- 250 g mascarpone
- 1 pomaranč
- 50 g cukru
- 1 citrón
- 1 PL malinového džemu
- kakao
- 1 PL Želatínového stužovača Dr. Oetker
- na plnku „slaný karamel“:
- 120 g kryštálového cukru
- 30 g masla
- 130 g smotany na šľahanie
- soľ
- 120 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makronky
Pusinky : Z vody a cukru uvaríme sirup. Bielky vyšľaháme dotuha spolu s vychladnutým sirupom. Zmiešame múku, práškovým cukor, 1 bielok a pridáme k snehu. Cesto rozdelíme na 5 častí, ktoré farbíme gélovými farbami. Pomocou vrecka nastriekame na silikónovú formu pusinky, necháme ich postáť 20 minút a potom pečieme pri 160 stupňoch asi 10 minút. Hotové necháme vychladnúť na silikónovej podložke.
Krém zo slaného karamelu: Rozpustíme 120 g cukru na karamel, pridáme 30 g masla a sladkú smotanu. Podľa chuti dosolíme. Necháme úplne vychladnúť a potom zašľaháme 120 g masla.
Plnky z mascarpone: Mascarone vymiešame s cukrom, pridáme asi 1 PL želatínového stužovača. Zmes rozdelíme na 4 časti – do prvej primiešame citrónovú kôru a šťavu, do druhej malinový lekvár, do tretej pomarančovú šťavu a oranžovú potravinársku farbu, do štvrtej kakao.
Hotové a vychladnuté makronky plníme farebnými krémami a spájame.
Šéfkuchár: Martina Matt | Recept z epizódy: 14. 12. 2015
Ingrediencie
- 200 g mandľovej múky
- 200 g práškového cukru
- 200 g kryštálového cukru
- 50 ml vody
- 3 bielky
- gélové farby
- na plnku:
- 250 g mascarpone
- 1 pomaranč
- 50 g cukru
- 1 citrón
- 1 PL malinového džemu
- kakao
- 1 PL Želatínového stužovača Dr. Oetker
- na plnku „slaný karamel“:
- 120 g kryštálového cukru
- 30 g masla
- 130 g smotany na šľahanie
- soľ
- 120 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame