Koláč s makovou plnkou a jablkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Koláč s makovou plnkou a jablkami

Maspoma

Preosiatu múku zmiešame s mletými vlašskými orechmi, cukrom a štipkou soli. Pridáme pokrájané studené maslo, vajce a vypracujeme cesto. Vložíme do mikroténového vrecka a necháme asi hodinu odpočinúť.

Pripravíme makovú plnku. K pomletému maku pridáme smotanu, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a prevaríme. Hotové necháme vychladnúť.

Pripravíme jablkovú plnku. Očistené jablká pokrájame na mesiačiky, pridáme citrónovú šťavu, cukor a škoricu. Všetko zľahka premiešame.

Rúru predhrejeme na 175-180°C, vychladnuté cesto rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ňou dno a boky formy. Na cesto rozotrieme makovú plnku, rozložíme ochutené jablká a prikryjeme zvyšným rozvaľkaným cestom. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút. Koláč pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 17. 11. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu