Kávová Gábovka s višňami - Tajomstvo mojej kuchyne

Kávová Gábovka s višňami

Maspoma

Práškový cukor, maslo, žĺtky vymiešame do penista. Pridáme meltu, ktorú sme predtým zmiešali s kyslou smotanou a za stáleho miešania prisypávame múku s práškom do pečiva. Do bielkov pridáme trošku práškového cukru, štipku soli a vyšľaháme  sneh, ktorý už len zľahka zapracujeme do cesta. Postupne nalievame do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Na jednotlivé vrstvy ukladáme nakrájané višne ochutené škoricou, badiánom  a  posypeme ich orechmi. Pár ich poukladáme aj na vrch. Pečieme v rúre vyhriatej na 175° C asi 45 minút. Hotovú vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu